Nu al klaar voor 2050

Rc Panels biedt de meest krachtige renovatie oplossing in de markt. 
In 1 dag van oud naar nieuwbouw.

Neem contact met ons op
Download de gratis brochure

In 1 cyclus klaar 
voor 2050

Levensduur van 
50+ jaar

Lage warmtevraag
50-75 kwh/m2

Weinig overlast voor de bewoner

Wat maakt deze renovatie oplossing zo krachtig?

We staan voor een gigantische uitdaging. In 2050 moeten alle Nederlandse woningen volledig energieneutraal zijn. Met de traditionele aanpak gaat dit ons niet lukken. De bestaande oplossingen zijn te duur, te ingewikkeld en we hebben niet genoeg handjes op de bouw om ze te plaatsen.

Dit vereist een nieuwe benadering. Oplossingen die klaar zijn voor 2050, gemakkelijk toe te passen met een passende business case. Oplossingen die de warmtevraag dusdanig terugdringen dat de woning geschikt is voor elke duurzame warmtebron. En oplossingen die de bewoner enthousiast maken. Minder stookkosten, geen vochtproblemen en een nieuwe uitstraling van de woning.

Rc Panels is de meest krachtige oplossing voor het moderniseren van verouderde woningen naar de nieuwbouw standaard. Door innovatieve technologieën maken wij energieneutraal wonen betaalbaar, niet met de oplossingen van vandaag, maar met de gevel van morgen.


Download de gratis brochureNeem contact met ons op

Exploitatie periode: 30+ jaar en Levensduur: 50 jaar

Zeer lageonderhoudskosten

Lage warmtevraag: 50-75kWh/m2

Weinig overlast voor de bewoners

De woning is in 1 cyclus klaar voor 2050

Lagere CO2-footprint dan vergelijkbare systemen

Bekijk ons geleverde werk in Den Bosch

De complete geveloplossing die duurzaam is

Een gevel van Rc Panels met minerale steenstrippen is een duurzame gevel. Door een minimalisering van het materiaalgebruik zijn we in staat om een CO2 arme gevel toe te passen met een van de beste MKI scores binnen de markt.

De MKI score geeft een ijkpunt aan de milieu-impact van je product vanuit zijn LCA berekening. Over het algemeen heeft een RC Panels gevel een 20-30% lagere MKI score dan de traditionele variant met een gemetseld buitenblad.

•   Veel betere MKI score dan traditioneel
•   Lagen zijn losmaakbaar
•   Lopend onderzoek transitie naar BioBased materialen

Circulariteit

We kiezen bewust voor het verlijmen van onze elementen. Dit leidt tot de meest efficiënte verbinding én een minimale materiaal footprint. Uiteraard zijn onze lagen goed te scheiden. Dit is bestaande techniek en doen we op dit moment bij afvalstroken.

Ons paneel over 3 jaar

We willen onze opbouw verder minimaliseren. De grootste impact heeft het polyester. We zijn daarom aan het testen met Bio Based polyester. Dit heeft nog tijd en stappen nodig maar is veelbelovend. Op termijn willen we over naar een (deels) Bio Based EPS. 

Reststromen

De materiaalstromen die uit de scheiding komen zijn verschillend van aard. De steenstrippen en de polyester worden laagwaardig hergebruikt als vulstof of ophoogmateriaal. De EPS heeft een financiële waarde.

Uw woningbezit in één onderhouds-cyclus klaar voor 2050

100% Make-over van de wijk

Binnen een dag een nieuwe uitstraling voor uw bezit én de wijk. De bewoners zijn weer trots. En krijgen een woning met de prestaties van vandaag.

Montage in 1 dag

Met meer dan 5.000 woningen ervaring weten we precies wat er wordt gevraagd bij montage. Snel, precies en met garantie. Alles om de overlast voor u en uw bewoners te minimaliseren.

Lage warmtevraag: 50-75 kWh/m2

100% luchtdichte elementen

Klaar voor elke duurzame warmtebron

Alleen de kozijnen hoeven gesloopt te worden

De uitvoering is weersonafhankelijk

Rc Panels garandeert een hoge leverzekerheid

Wijk én woning als nieuw

Waarde verhoging bezit

Laag onderhoudsprofiel

Lage warmtevraag

Met de hoogste isolatiewaardes en onze luchtdichte elementen krijgt u een woning met een hele lage warmtevraag. Klaar voor elke duurzame warmtebron.

Wanneer past een integrale Rc Panels aanpak?

Profiteer van onze vernieuwende kijk op het bouwproces

Sinds 2017 werken wij met 90 collega’s aan innovatieve geveloplossingen voor de renovatie en nieuwbouwmarkt. Onze kennis, gecombineerd met een andere kijk op het bouwproces, heeft ons gepatenteerde technologische voorsprong opgeleverd in product en proces. Ons streven is continu te verbeteren en te innoveren in producten, productiewijzen en proces samen met klanten en partners.

In 2050 moeten alle Nederlandse woningen volledig energieneutraal zijn. Een grote uitdaging voor woningcorporaties en overheden. Om deze doelstelling te halen moeten er zo’n 100.000 woningen per jaar worden aangepakt. Samen met onze partners maken wij woningen razendsnel energiezuinig en het liefst energieneutraal. Of het nu om een bestaande woningvoorraad gaat of om nieuw te bouwen woningen. Voor elke woning hebben we een oplossing voor de schil.

Rc Panels zorgt voor compleet afgewerkte gevels. Hierna voldoet de woning helemaal aan de norm van 2050. De RC Panelen zijn geschikt voor grondgebonden als gestapelde oplossingen. Hiervoor hebben we alle certificaten in huis.Een groot voordeel is het ontbreken van de noodzaak voor steigerwerk. Hiermee kunnen we snel, kostenefficiënt en met minimale overlast onze panelen plaatsen. Per projecttype kijken we naar de juiste opbouw van het paneel en de best passende RC Panels details.

Ontdek vandaag nog de mogelijkheden voor jouw renovatie-project

Ontdek nu alles over onze revolutionaire kant-en-klare geveloplossing! Benieuwd naar de ongekende mogelijkheden die dit aan jouw project kan toevoegen? Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op.

Bewoners aan
het woord

Ik heb er een mooi huis voor teruggekregen.
Én de warmte!

Bewoner Tuinenhoven - Rotterdam

Je bent weer trots op je buurt! En ik hoor de tram niet meer.

Bewoner Schoonhetenstraat - Den Haag

Mijn familie herkende de woning niet meer.

Bewoner Wijzend - Bergen

We hebben minder stookkosten en we zijn de schimmel kwijt.

Bewoner Wijzend - Bergen

Download de gratis brochureNeem contact met ons op

2023 RC Panels. Alle rechten voorbehouden.

Privacyverklaring

Algemene voorwaarden

Cookies