We stellen ons graag voor

Wij maken energieneutraal wonen betaalbaar

In 2050 moeten Nederlandse woningen volledig energieneutraal zijn. Een grote uitdaging voor woningcorporaties en overheden. Om deze doelstelling te halen moeten er zo’n 100.000 woningen per jaar worden aangepakt. Samen met onze partners maken wij woningen razendsnel energiezuinig en het liefst energieneutraal. Of het nu om een bestaande woningvoorraad gaat of om nieuw te bouwen woningen. Voor elke woning hebben we een oplossing voor de schil.

Rc Panels zorgt voor compleet afgewerkte gevels. Hierna voldoet de woning helemaal aan de norm van 2050.

Samen bouwen

Rc Panels is een jonge onderneming en sinds 2017 actief in Lemelerveld. Hier werken wij met 90 collega’s aan innovatieve geveloplossingen voor de renovatie en nieuwbouwmarkt. Onze kennis gecombineerd met een andere kijk op het bouwproces heeft ons gepatenteerde technologische voorsprong opgeleverd in product en proces. Ons streven is continu te verbeteren en te innoveren in producten, productiewijzen en proces samen met klanten en partners.

Achter de schermen

Onze pijlers waarmee we bouwen

De basis voor langdurig succes

Continu innoveren Samenwerking Industrialisatie Digitalisering

Onze werkwijze

Duurzaam en circulair

1 – Minder materialen

De eerste stap om de impact zo klein mogelijk te houden is minder materiaal gebruiken. Daarin scoort Rc Panels bijzonder goed. Elke laag is doordacht, ze zijn licht en sterk en er is geen frame nodig. Hiermee minimaliseren we het materiaalgebruik tot het absoluut noodzakelijke.

2 – Sluiten van de cirkel

De volgende stap is het sluiten van de cirkel: In de productie worden reststukken opnieuw in het productieproces ingezet, zodat afval wordt voorkomen. Eventuele kleine zaagresten gaan terug naar de leverancier en worden daar opnieuw verwerkt in producten die wij weer afnemen.

Onze werkwijze

3 – Demontabele panelen voor hergebruik

De Rc Panelen gaan zo lang mee dat recyclen van totale panelen tot nu nog niet aan de orde is geweest. De details zijn wel zo ontworpen dat ze demontabel en remontabel zijn. De panelen kunnen worden hergebruikt in een nieuw project of op vergelijkbare wijze worden teruggebracht in het fabricageproces.

4 – CO2- uitstoot verminderen

Bij de productie gebruiken we groene stroom afkomstig van de zonnepanelen op onze fabriek. Door het prefab maakproces is afval en uitstoot (zoals stikstof) op de bouwplaats minimaal. Tijdens gebruik zorgen de Rc Panelen, door een Rc-waarde van 7, voor een forse energiebesparing.

Neem contact op

Samenwerken

RcPanels is partner in INDU-ZERO en MustBeZero; een consortia van bedrijven, overheden en kennisinstellingen, gesteund door de Interreg North Sea Region en de EU. Ze zijn opgericht met het doel om een blauwdruk te creëren van fabrieken die gestandaardiseerde prefab renovatiepakketten op grote schaal kunnen produceren.

In het nationale innovatie consortium Future Factory werkt Rc Panels samen met bedrijven, kennisinstellingen, aannemers en woningcorporaties aan een programma met diverse innovaties met als uiteindelijke missie een grote renovatiefabriek. Dit innovatieprogramma wordt gesteund vanuit de MMIP 3 &4 regeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningrijksrelaties (BZK).

InduZero
Future Factory
MustbeZero

erkenning

RcPanels is tweemaal genomineerd voor de ‘Rabobank Innovatie Challenge’ en is in 2021 door branchevereniging Hibin uitgeroepen tot ‘Fabrikant van de Toekomst’ én ‘Versneller van de bouw- en renovatieopgave’.

Nominatie Rabobank Innovation Challenge
Fabrikant van de Toekomst