De beste MKI 

Even sterk als beton

Loop voorop in deze snel veranderende markt dankzij de kant-en-klare, duurzame en steigerloze gevel van RC Panels

10% minder CO2 per woning

Even sterk als beton

Tegen dezelfde prijs

Kant & klaar

Wat maakt deze kant-en-
klare gevel zo uniek?

De markt verandert. We moeten méér bouwen met minder mensen. Betaalbaarder bouwen. Met hogere prestaties en een duurzame MKI. RC Panels heeft hier de oplossing voor.

We hebben een kant-en-klare gevel ontworpen met een veel betere MKI score dan traditioneel. Een gevel met de kracht van beton. Dankzij de onderstaande opbouw met CLT kunnen we rijtjeswoningen constructief stabiliseren. Én we hebben de details zo uitgewerkt dat ze gelijk zijn aan prefab betonbouw.

Het productieproces

De complete geveloplossing die duurzaam is

Een gevel van RC Panels met minerale steenstrippen is een duurzame gevel. Door een minimalisering van het materiaalgebruik zijn we in staat om een CO2 arme gevel toe te passen met een van de beste MKI scores binnen de markt.

De MKI score geeft een ijkpunt aan de milieu-impact van je product vanuit zijn LCA berekening. Over het algemeen heeft een RC Panels gevel een 25-40% lagere MKI score dan de traditionele variant met een gemetseld buitenblad.

In de toepassing van een grondgebonden woning heeft de hele woning een 10% lagere CO2 footprint door het gebruik van een RC Panels gevel.


•   Veel betere MKI score dan traditioneel
•   Lagen zijn losmaakbaar
•   Lopend onderzoek transitie naar BioBased materialen

Circulariteit

We kiezen bewust voor het verlijmen van onze elementen. Dit leidt tot de meest efficiënte verbinding én een minimale materiaal footprint. Ook zijn onze lagen te scheiden. Dit is bestaande techniek en doen we op dit moment bij afvalstroken.

Ons paneel in 2025

In de nabije toekomst willen we door optimalisatie van onze opbouw verdere minimalisering van het materiaal gebruik creëren. De grootste impact heeft het polyester. We zijn aan het testen met Bio Based polyester. Dit heeft nog tijd en stappen nodig maar is veelbelovend. Op termijn willen we over naar een (deels) Bio Based EPS.

Reststromen

De materiaalstromen die uit de scheiding komen zijn verschillend van aard. CLT is circulair. Dit is het grootste en zwaarste onderdeel van de gevel. De EPS heeft een financiële waarde en wordt teruggekocht door onze leverancier om verwerkt te worden in nieuw EPS. De steenstrippen en het polyester worden laagwaardig hergebruikt als vulstof of ophoogmateriaal.

De grootste bottlenecks van jouw bouwproject in één keer getackeld

1. Het bouwen van een woning wordt steeds minder betaalbaar.

En de noodzaak voor verduurzaming drijft deze kosten alleen maar op. De integrale geveloplossing van RC Panels biedt een veel duurzamere oplossing dan traditionele gevels en dat voor een betaalbare prijs.

3. De toekomst voor traditioneel metselwerk is onzeker.

Metselaars worden schaars. Een volledige baksteen wordt duur en is niet duurzaam. De prefab gevel van RC Panels wordt razendsnel geplaatst, zonder steiger en met weinig mensen. Geschikt voor cascobouw en met handige Plug & Play aansluitingen.

2. Eisen aan duurzaam materiaal in de gevel worden hoger. 

Tot nu toe waren er geen hapklare oplossingen, maar met deze kant-en-klare gevel is die oplossing eindelijk binnen handbereik.

Zo start je met onze integrale geveloplossing

Profiteer van onze vernieuwende kijk op het bouwproces

Sinds 2017 werken wij met 90 collega’s aan innovatieve geveloplossingen voor de renovatie en nieuwbouwmarkt. Onze kennis, gecombineerd met een andere kijk op het bouwproces, heeft ons gepatenteerde technologische voorsprong opgeleverd in product en proces. Ons streven is continu te verbeteren en te innoveren in producten, productiewijzen en proces samen met klanten en partners.

In 2050 moeten alle Nederlandse woningen volledig energieneutraal zijn. Een grote uitdaging voor woningcorporaties en overheden. Om deze doelstelling te halen moeten er zo’n 100.000 woningen per jaar worden aangepakt. Samen met onze partners maken wij woningen razendsnel energiezuinig en het liefst energieneutraal. Of het nu om een bestaande woningvoorraad gaat of om nieuw te bouwen woningen. Voor elke woning hebben we een oplossing voor de schil.

Rc Panels zorgt voor compleet afgewerkte gevels. Hierna voldoet de woning helemaal aan de norm van 2050. De RC Panelen zijn geschikt voor grondgebonden als gestapelde oplossingen. Hiervoor hebben we alle certificaten in huis.Een groot voordeel is het ontbreken van de noodzaak voor steigerwerk. Hiermee kunnen we snel, kostenefficiënt en met minimale overlast onze panelen plaatsen. Per projecttype kijken we naar de juiste opbouw van het paneel en de best passende RC Panels details.

Ontdek vandaag nog de mogelijkheden voor jouw nieuwbouwproject

2023 RC Panels. Alle rechten voorbehouden.

Privacyverklaring

Algemene voorwaarden

Cookies

Ontdek nu alles over onze revolutionaire kant-en-klare geveloplossing! Benieuwd naar de ongekende mogelijkheden die dit aan jouw project kan toevoegen? Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op.