Rc panels voor je renovatie project

Sta je voor een groot renovatieproject?

Binnen een week transformeren wij een huizenblok om in een moderne rij energiezuinige woningen, waarbij het ontwerp van de gevel geheel vrij is in te vullen. Met onze renovatie-oplossing hoeft de bewoner zijn huis niet uit. Binnen blijft alles hetzelfde, het levert dus weinig overlast op. De nieuwe gevels en daken hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Is er toch iets aan de hand? Wij lossen het op. Onze leveren een garantieperiode van 10 jaar op het hele systeem.

Hoe doen we dit?

De opbouw van het paneel

Het Rc Paneel is luchtdicht, vochtongevoelig en heeft een hoge isolerende waarde. Door ons unieke verlijmingsproces realiseren we ijzersterke panelen. De lijm dringt diep door in het isolatiepaneel en zorgt voor een optimale verbinding tussen de toplagen en de isolatielaag. In de basis is het een paneel die in 5 lagen is opgebouwd; polyester, OSB, EPS in verschillende diktes, polyester en een afwerklaag.

technische prestaties

Zowel geschikt voor hoogbouw als grondgebonden 

De Rc Panelen zijn geschikt voor grondgebonden als hoogbouwoplossingen. We zetten onze panelen tegen de bestaande constructie met buitenblad aan. Op de kozijnen na hoeft er dus bijna niet te worden gesloopt. Omdat de panelen allemaal zelfdragend gemaakt kunnen worden, zijn we niet gebonden aan hoogte of een maximaal aantal verdiepingen. Ons paneel kenmerkt zich door een uniek en hoogwaardige uitstraling gecombineerd met een snelle montage, hoge prestatie en gegarandeerde kwaliteit.

technische prestaties

Hoge energieprestatie met mogelijkheid voor ‘nul op de meter’.

De panelen zorgen voor een hoge energieprestatie met mogelijkheid voor ‘nul op de meter’. De Rc Panelen hebben een optimale isolatiewaarde en met een Rc van 7 is het geschikt voor elke warmtebron. Het voordeel van ons systeem is dat we de koudebruggen in onze panelen door het toepassen van een lijmtechniek hebben geminimaliseerd. Hierdoor hebben we geen hout of staal als frame nodig. Verder zorgen we voor een 100% luchtdicht en vochtongevoelig paneel omdat we hem inpakken met polyester en sealen met een speciale spray. Zo minimaliseren we het gebruik van materiaal in onze paneel en hebben we een betere LCA-score dan andere systemen.

Het stappenplan

1

Projectbeschrijving en offerte

De eerste stap is dat we met jou aan tafel gaan. We bespreken je wensen en vertellen je over onze panelen en alle mogelijkheden. Daarna volgen er nog meer gesprekken met o.a. onze in huis constructeur waarna wij een op maat gemaakte oplossing leveren voor jouw renovatieproject.

2

Projectvoorbereiding

Na akkoord op de offerte gaan we aan de slag. Wij meten de huizen digitaal op. Het mooie van digitaal meten, is dat het tot op de millimeter nauwkeurig is. Met deze gegevens maken wij 3D-tekeningen. Vanuit dit model sturen wij direct ons machinepark aan.

3

Productie

In onze fabriek maken we de panelen, compleet met ramen en deuren. De afwerking naar keuze in steenstrips en/of sierpleister gebeurt ook in de fabriek. Onze robot kan zonder meerprijs meer patronen aan dan een reguliere metselaar. Iedere gevel heeft dezelfde constante, hoge kwaliteit.

4

Het plaatsen

De aannemers waar wij mee werken plaatsen de gevels of wij verzorgen het plaatsen met onze eigen montagepartners. Omdat er binnen niets verandert, heeft de bewoner nauwelijks overlast. Alleen in de buurt van de ramen en buitendeuren moeten de meubels aan de kant. De nieuwe ramen en deuren zitten al in de gevels en wij zorgen dat deze ook aan de binnenkant netjes wordt afgewerkt, bijvoorbeeld door diepe vensterbanken te maken. Een woning is in een dag gerenoveerd.

5

Nazorg

De nieuwe gevels en daken hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Is er toch iets aan de hand? Wij lossen het op. Onze leveren een garantieperiode van 10 jaar op het hele systeem.

Hoe doen we dit?

Design van de panelen

Er zijn ontelbare verschillende afwerkingsmogelijkheden die door de toepassing van robots unieke mogelijkheden biedt. Metsel- of sierpleisterwerk of bijvoorbeeld houten rabatdelen? Het kan allemaal. Recht, schuin of door elkaar? Elk verband of patroon is mogelijk vanuit de beschikbare steenafmetingen en elke gewenste kleur kunnen we erop spuiten.

Waarom kiezen voor Rc Panels?

Waarom kiezen voor Rc Panels?

Minimale overlast voor bewoner Voorspelbaar proces Sterk, luchtdicht en vochtongevoelig Inclusief kozijnen en gevelafwerking Grote variatie in uiterlijk In een dag is een woning gerenoveerd Optimale isolatiewaarden Circulaire oplossing

Uit de praktijk

Neem contact op