Rc panels voor je Nieuwbouw project

Snel, gemakkelijk en steigerloos

Rc Panels levert voor nieuwbouwprojecten een ideale oplossing. De gevels zijn optimaal voor woningconcepten die bijna energieneutraal (BENG) of meteen energieneutraal (ENG, NOM) zijn. Elk design is in de afwerking mogelijk. Zonder steiger en met weinig mensen wordt de prefab gevel binnen een mum van tijd geplaatst.

Hoe doen we dit?

Waar bestaat het Rc Paneel uit?

Het Rc Paneel is luchtdicht, vochtongevoelig en heeft een hoge isolerende waarde. Door ons unieke verlijmingsproces realiseren we ijzersterke panelen. De lijm dringt diep door in het isolatiepaneel en zorgt voor een optimale verbinding tussen de toplagen en de isolatielaag. In de basis is het een paneel die in 5 lagen is opgebouwd; polyester, OSB, EPS in verschillende diktes, polyester en een afwerklaag. Bij gevelvullende elementen voegen we een Fermacell laag toe aan de binnenzijde.

technische prestaties

Zowel geschikt voor hoogbouw als grondgebonden 

De Rc Panelen zijn geschikt voor grondgebonden als gestapelde oplossingen. Hiervoor hebben we alle certificaten in huis. Het paneel heeft in de basis een brandklasse B en het systeem kan met de juiste details meer dan 60 minuten brandwerend gemaakt worden. Hierdoor is het in de meeste situaties toepasbaar. Een groot voordeel is het ontbreken van de noodzaak voor steigerwerk. Hiermee kunnen we snel, kostenefficiënt en met een minimale overlast onze panelen plaatsen. Per projecttype kijken we naar de juiste opbouw van het paneel en de best passende Rc Panels details.

technische prestaties

Hoge prestatie met mogelijkheid voor ‘nul op de meter’.

De Rc Panelen hebben een optimale isolatiewaarde en met een Rc van 6+ is het geschikt voor elke warmtebron. Het voordeel van ons systeem is dat we de koudebruggen in onze panelen door het toepassen van een lijmtechniek hebben geminimaliseerd. Hierdoor hebben we geen hout of staal als frame nodig. Verder zorgen we voor een 100% luchtdicht en vochtongevoelig paneel omdat we hem inpakken met polyester en sealen met een speciale spray. Zo minimaliseren we het gebruik van materiaal in onze paneel en hebben we een betere LCA-score dan andere systemen.

Stappenplan

Proces voor de beste werkwijze

1

Projectbeschrijving en offerte

De eerste stap is dat we met jou aan tafel gaan. We bespreken je wensen en vertellen je over onze panelen en alle mogelijkheden. Daarna volgen er nog meer gesprekken met o.a. onze in huis constructeur waarna wij een op maat gemaakte oplossing leveren voor jouw nieuwbouwproject.

2

Projectvoorbereiding

Na akkoord op de offerte gaan we aan de slag. Aan de hand van 3D-tekeningen sturen wij direct ons machinepark aan.

3

Productie

In onze fabriek maken we de panelen, compleet met ramen en deuren. De afwerking naar keuze in steenstrips en/of sierpleister gebeurt ook in de fabriek. Onze robot kan zonder meerprijs meer patronen aan dan een reguliere metselaar. Iedere gevel heeft dezelfde constante, hoge kwaliteit.

4

Het plaatsen

De aannemers waar wij mee werken plaatsen de gevels of wij verzorgen het plaatsen met onze eigen montagepartners. Per dag een woning voorzien van een nieuwe schil is ons uitgangspunt.

5

Nazorg

De nieuwe gevels en daken hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Is er toch iets aan de hand? Wij lossen het op. Onze leveren een garantieperiode van 10 jaar op het hele systeem. Hiermee zijn we voorloper in de markt voor prefab geveloplossingen.

Hoe doen we dit?

Design van de panelen

Er zijn ontelbare verschillende afwerkingsmogelijkheden die door de toepassing van robots unieke mogelijkheden biedt. Metsel- of sierpleisterwerk of bijvoorbeeld houten rabatdelen? Het kan allemaal. Recht, schuin of door elkaar? Elk verband of patroon is mogelijk vanuit de beschikbare steenafmetingen. Elke kleur spuiten we op de gevel.

Waarom kiezen voor Rc Panels?

Waarom kiezen voor Rc Panels?

Voorspelbaar proces Sterk, luchtdicht en vochtongevoelig Inclusief kozijnen en gevelafwerking Grote variatie in uiterlijk In een dag is een woning geïsoleerd Optimale isolatiewaarden Circulaire oplossing

Uit de praktijk

Neem contact op