zorgeloos bouwen

Alleen maar voordelen met Rc Hoogbouw

+

Steigerloos

Voor de montage van onze elementen is geen steiger nodig. Alles wordt met de kraan en hoogwerker gedaan.

+

Licht

Rc panelen wegen minder dan 50 kg/m2. Dit is een grote besparing op het gewicht van de totale constructie.

+

Brandveilig

Ons systeem is gecertificeerd brandklasse B en in deze toepassing meer dan 60 minuten brandwerend.

Esthetiek

Elk verband of patroon is mogelijk vanuit de beschikbare steenafmetingen strek, kop en drieklezoor en de steenformaten ‘waal’ en ‘dik’. Hierin schuilt een grote onderscheidingskans ten opzichte van traditioneel. Ook is er veel diversiteit in strips mogelijk vanuit kleur en uitvoering.

Casco onafhankelijk

We maken een duidelijke scheiding tussen ruwbouw en afbouw. Omdat we onze elementen onafhankelijk van het onderliggende casco monteren zijn we in staat om onze minimale toleranties in hun kracht te gebruiken.

100% Brandmeester

Onszelf altijd maar willen verbeteren en constant bezig zijn met nieuwe ontwikkelingen zorgt er voor dat we veel testen. Al onze producten ondergaan rigide testprocedures, ook in de praktijk. Hiermee zijn we zeker van de prestaties, onder alle omstandigheden. Zo certificeren we bijvoorbeeld de prestaties op geluid, isolatie en brand. Het filmpje laat een deel van de brandtest zien bij onze certificeringspartner Peutz.

Hoge prestaties

Het Rc Paneel is luchtdicht, vochtongevoelig en heeft een hoge isolerende waarde. Door ons unieke verlijmingsproces realiseren we ijzersterke panelen. De lijm dringt diep door in het isolatiepaneel en zorgt voor een optimale verbinding tussen de toplagen en de isolatielaag. In de basis is het een paneel die in 5 lagen is opgebouwd; polyester, OSB, EPS in verschillende diktes, polyester en een afwerklaag.