Onze visie op Bouwen

Energieneutraal wonen rendabel maken

Onze Pijlers

Continu innoveren

Om het verdienmodel voor woningbouwcoöperaties sluitend te krijgen, zijn er doorbraken in de techniek nodig. Rc Panels levert deze oplossing en werkt dagelijks met een getalenteerd team aan verdere doorbraken. Onze kennis gecombineerd met een andere kijk op het bouwproces leverde ons een gepatenteerde technologische voorsprong op in product en proces. Hierbij houdt het voor ons niet op. We blijven onze producten, productieprocessen en het bouwproces continu door ontwikkelen. Daardoor houden we onze voorsprong.

Onze pijlers

Samenwerken 

Techniek is slechts een onderdeel van het gehele traject. Samenwerken is de sleutel tot succes in deze markt. Dit vraagt om duidelijkheid en investeren in elkaar. Duidelijkheid krijgen wij door het bepalen van standaarden. Wij investeren in relaties door met een selecte groep marktpartijen nauw samen te werken. Ons onderscheidend vermogen wordt daarmee het onderscheid vermogen van onze partners; architecten en aannemers.

Onze Pijlers

Industrialisatie

Het grootste belang van standaarden in de keten is dat het de mogelijkheid geeft tot automatisering en industrialisatie. Dit zorgt voor schaalbaarheid en daarmee ontstaat de mogelijkheid van exponentiële groei. Dit hebben we nodig om in de markt van NOM-renovaties en nieuwbouw de benodigde aantallen te halen.

Onze pijlers

Digitalisering 

Automatisering en digitalisering is het fundament om de bouw te kunnen innoveren. Door het proces slim te voorbereiden, ontstaat een effectievere uitvoering van de bouw. De bouw begint al in de voorbereidingsfase door virtueel te gaan bouwen met BIM. Dit digitale model wordt 1op1 vertaald in een productietekening, het zogenoemde File2Factory principe.

Onze pijlers

Zo creëren we een integrale schil om de woning tegen substantieel lagere aanschaf- en exploitatiekosten.

toepassingen

Perfect voor
renovatie én nieuwbouw

voor wie?

Onze gevel is de ideale oplossing voor

+

Woningcorporaties

Voorspelbaarheid en zekerheid over kosten, proces, planning en volume? Een partner die meedenkt en oplossingen biedt die voldoen aan alle energiemaatregelen en wetgeving? Rc Panels biedt een rendabele en veilige oplossing voor renovatie- en nieuwbouw waarbij de kans op faalkosten en risico’s minimaal zijn.

+

Aannemers

Meer grip op het complexe en onzekere bouwproces? Met hoge kwaliteit en bouwsnelheid? Rc Panels biedt aannemers de mogelijkheid om snel, steigerloos met minimale risico’s en rendabel te bouwen. Wij bieden oplossingen waarmee je voldoet aan BENG – en WKB regelgeving.

+

Architecten

Op zoek naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van gevelbekleding? Rc Panels biedt vele mogelijkheden om op esthetisch gebied te onderscheiden. Er zijn ontelbare afwerkingsmogelijkheden op de panelen mogelijk die door de toepassing van robots mogelijkheden biedt die bij een traditionele uitvoering onmogelijk zijn. Zo is elk verband of patroon vanuit de beschikbare steenafmetingen in het metselwerk mogelijk.